Warszawski Festiwal Piwa – piwowarzy!

Warszawski Festiwal Piwowarzy

Wszystko już napisano, powiedziano i wypito, jak sądzę. Nasza krótka relacja nieco z opóźnieniem, ale nic to. Przypominamy kilku zaledwie wystawców. Przedstawiamy też browarników, „autorów” wspaniałych piw prezentowanych na Festiwalu i nie tylko.

Piwowarzy! Oni są najważniejsi. Było mi bardzo miło poznać tych Panów i chwilę z nimi pogadać. Wam też polecam – warto wiedzieć, kto robi twoje ulubione piwo!

Warszawski Festiwal Piwa – piwowarzy!

Tam było… bardzo, bardzo dużo stoisk. Oto kilka z nich w krótkiej relacji.

Browar „Piwowarownia” – jako wystawcy po raz drugi na Warszawskim Festiwalu Piwa. Ocena Festiwalu? „Najbardziej rozpoznawalna impreza tego typu

Browar „Karuzela” i głos browarnika, pana Jacka Stachowskiego. Drugi raz na Festiwalu. Jesienią na miejscu dla debiutantów, obecnie już na piętrze.

Browar „Golem” – debiutanci: Sebastian Łęszczak: „Można powiedzieć, że jeden z najlepszych festiwali” – jaka oferta? Posłuchajcie!

Browar rzemieślniczy „Szpunt” – na Festiwalu po raz pierwszy. Istnieją od 2015 roku. Wrażenia? Bardzo pozytywne! Jednak, co Warszawa, to Warszawa!

Browar „Faktoria” – weterani Festiwalu, są od samego początku. Który to Festiwal? Nieważne! Jaka tendencja w branży? „Wydaje mi się, że jest cały czas rozwój, pojawiają się nowe browary… ” Mówi Tomek. Jakie widzi grupy klientów? Posłuchajcie!

Miejsce dla debiutantów!

Browar kraftowy „Łąkomin Pałacyk” – jakie wrażenia, jakie piwa? No to już muszę odnieść się osobiście… Basior i tylko Basior:-)

Browar „Piekarnia Piwa” – czemu taka nazwa? Browar mieści się w budynku, w którym była piekarnia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *